Een week in Parijs

Moyes, Jojo – Een week in Parijs

Liv is hevig verliefd en halsoverkop getrouwd met zakenman David, die haar vijf dagen op huwelijksreis meeneemt naar Parijs, waarvan hij er echter drie vult met zakelijke afspraken. Liv, boos en OmslagEenWeekInParijsverdrietig, gaat er alleen op uit en wordt plots overdonderd door een schilderij “Echtgenote, uit haar hum” waarin zij zichzelf herkent. Wordt zij wel gelukkig met David?
Een eeuw eerder is Sophie net getrouwd met kunstschilder Edouard, die het beetje geld dat hij verdient, meteen weer opmaakt en schilderijen geeft in ruil voor schuldbekentenissen. Sophie is verliefd en jong en ziet Edouard onder invloed van roddeltante Mimi steeds meer als iemand die altijd het bed deelt met zijn modellen. Wordt het haar voorland om Edouard te delen met andere vrouwen?

Een prachtige, grappige, korte roman over jonge stelletjes met de onzekerheid over trouw, liefde en de zoektocht naar een evenwicht dat een huwelijk met zich meebrengt als je elkaar niet of nauwelijks kent.
Verrassende vondst is de parallel tussen beide paartjes met een eeuw ertussen. Hoe smeedt Moyes beide verhalen nog meer aaneen? Daar kom je zo achter als je het boekje leest. Een zeer onderhoudend verhaal, goede verhaallijn. Hoe klein het boekje ook is, met haar rake pen beschrijft Moyes de vier hoofdfiguren en de sfeer om hen heen Moyeszodanig dat je jezelf ziet wandelen op de Place des Vosges in 1998 of ziet zitten in een rumoerige bar in 1912.

Tip: voor een optimaal genot heel langzaam lezen.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, Recensies

Reacties zijn gesloten.