De verlossing

Alfredsson, Karin – De verlossing

“De verlossing” is het eerste boek in de Ellen Elg-serie van Karin Alfredsson. Ze kreeg voor dit boek in 2006 de Zweedse Crime Academy Debuut Award.
Ellen Elg reist naar Zambia om te werken aan haar proefschrift over het sterftecijfer van vrouwen in het kraambed. Wanneer ze daar alle ellende ziet die zwangere vrouwen meemaken, kan ze niet anders dan hulp bieden. Al snel is ze te nauw betrokken, ook op het gebied van contraceptie en abortus. De officieuze hulp die Ellen de vrouwen biedt, is niet algemeen geaccepteerd en is zeker juridisch gezien uiterst dubieus. Daarom moet ze zorgvuldig en heel voorzichtig te werk gaan. Dit doet ze door plaatselijke voedvrouwen te ondersteunen. De verlossing Karin Alfredsson

In de Verenigde Staten wordt een opperrechter vermoord en is een jonge vrouw wanhopig op de vlucht. Bij een abortus overlijdt een 14-jarige meisje. De abortus wordt uitgevoerd door Ellens Zambiaanse collega. Ellen begrijpt niet wat er mis kon gaan en de sfeer wordt ronduit vijandig. Ellens man in Zweden is totaal niet van haar situatie op de hoogte.

“De verlossing” is een verhaal over seksualiteit, vrouwenonderdrukking en dood in een setting zoals die weinig voorkomt in een Zweedse roman. In een kleurrijke, maar niet te sentimentele roman neemt Alfredsson ons mee naar een omgeving waar de dood een welbekende gast is en waarin levens cynisch worden opgeofferd door een multinational. Het is bijna onmogelijk om niet verontrust of boos te zijn…
“De verlossing”, geen echte thriller. Wel een goed, spannend én aangrijpend verhaal.

Karin Alfredsson II

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, Literatuur, Recensies, Thrillers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.