De tovenaar

Peinkofer, Michael – De tovenaar

Met Peinkofers boek “De Tovenaar” start een avontuur in Aardwereld, een Tolkien-achtige wereld. De vroege wereld gaat gebukt onder de dreiging van opnieuw een vernietigende oorlog tussen elfen, orks en mensen. Maar ook een strijd tussen elfen onderling. Twee leerling-tovenaars, de verleidelijke Alannah en de arrogante Aldur, worden hier met hun leermeesters bij betrokken. Ook Glanock, een omstreden novice en de eerste menselijk leerling ooit, raakt betrokken bij het bestrijden van dit opkomend kwaad. De Tovenaar
Terwijl de drie jonge tovenaarsleerlingen leren om hun krachten te gebruiken en te controleren, vinden er in de grensgebieden van het grote Elfenrijk ernstige schermutselingen plaats. Eén van de leiders is de vader van een jonge prins die Alannah heeft gedood. Hij eist wraak voor de dood van zijn liefhebbende zoon en opvolger.
Zelfs in de eerbiedwaardige zalen van het tovenaarsfort in Shakara, zijn er één of meerdere verraders die proberen de mensen en orks op te zetten tegen het elfenvolk, dit alles met slechts één doel voor ogen: de terugkeer van de Zwarte Elf Margok…

De setting van het boek is nogal somber, maar er zijn gelukkig ook humoristische momenten. De intriges, de toenemende dreiging en een aantal bloedige scènes overheersen stevig. Bij de hoofdpersonen ontbreekt diepte, alleen over Granock geeft Peinkofer ons wat meer informatie. Toch boeit het verhaal, je blijft lezen.
Wanneer u Tolkiens “In de ban van de ring” kent, wordt u al snel duidelijk dat er hier en daar wel wat inspiratie uit deze boeken werd geput. Voordeel is dan weer wel, dat u gemakkelijk orks, elfen en mensen kunt plaatsen.
“De tovenaar”, gemakkelijk leesbare fantasy voor een regenachtig weekeinde.

Michael Peinkofer

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Recensies, SF & Fantasy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.