Het Labyrint

Eklund, Sigge – Het Labyrint

Magda, het dochtertje van schoolpsycholoog Asa en uitgever Martin is verdwenen terwijl zij ’s avonds waren eten in het restaurant vlakbij en Magda thuis sliep. Politie, rechercheteams worden ’s avondsOmslag uren later ingeschakeld, struinen alles in de omgeving af maar Magda wordt niet gevonden. Iedereen wordt aan de tand gevoeld, ook Tom, die Martin adoreert, en Katja, zijn vriendin die werkt als schoolverpleegkundige. De verdenking gaat op een gegeven moment uit naar de ouders, met name naar de vader die soms zeer opvliegend kan reageren en bij wie in de auto bloedsporen van Magda worden gevonden maar of het meisje wordt gevonden…?
Het is een spannend verhaal met de verdwijning van Magda als kapstok voor de ontleding van de vier hoofdpersonen van wie je alles te weten komt. Er komen aardig wat huwelijkse escapades in voor, iedereen werkt zich grenzeloos in de problemen, wordt overspoeld door een wirwar van emoties: een onontwarbare kluwen waar ze zich niet uit kunnen werken. Hiermee is een deel van de titel “Het Labyrint” verklaard.

De spanning wordt veroorzaakt door het vertelperspectief. Per hoofdstuk wisselen de hoofdpersonen elkaar af en krijg je informatie vanuit vier verschillende ik-perspectieven. Dat schept open plekken in het verhaal die vragen oproepen. De lezer moet er achter komen wat juist is en waarom iemand zich gedraagt zoals hij zich gedraagt. Kortom, je wil weten hoe het afloopt.
Het boek is vlot geschreven hoewel stijl en taalgebruik niet altijd even mooi zijn zoals “…de schuld is te onhanteerbaar”, “…liefde voor alle klassen behalve voor zijn eigen”. Wellicht is de redacteur / vertaler hier debet aan. Ook werd ik regelmatig geconfronteerd met ongeloofwaardige, plotselinge ombuigingen van emoties.

Waarschijnlijk heeft Eklund  zich laten inspireren door het meisje Madeleine McCann dat in Portugal verdween toen haar ouders in een restaurant zaten te eten.
Sigge EklundHoudt u van puzzelen? Dan komt u goed aan uw trekken: een roman met thriller- en psychologische aspecten.

 

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, Recensies, Thrillers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.