Bij nacht vermoord

Robb J.D. – Bij nacht vermoord

“Bij nacht vermoord” is een bijzonder boek. Ten eerste mocht ik het van de uitgeverij zonder enige betaling downloaden (kom ik zo op terug) en ten tweede is J.R. Robb niemand minder dan het pseudoniem van Nora Roberts.
Het is een boek uit een hele serie verhalen over inspecteur Eva Dallas. De serie speelt zich af in de nabije toekomst en toont dit door een aantal futuristisch aandoende (vooral IT) technieken. Verder leest de serie, althans “Bij nacht vermoord”, als een goede misdaadroman en niet als een SF-boek.  Bij nacht vermoord

In dit verhaal kent Eva de moordenaar en weet ze wie de potentiële slachtoffers zijn. Dat lijkt dus allemaal behoorlijk onder controle, het probleem is alleen dat niemand weet waar hij is. Het is dus een race tegen de klok om hem te vinden, voordat hij opnieuw iemand van zijn lijst ombrengt. Zowel Eva als de arts Mira, Eva’s moederfiguur, werkzaam als een profiler voor de politie, staan op de verlanglijst van de moordenaar. Het is boeiend om over Eva’s schouder mee te kijken hoe ze haar verdachte opspoort. Het verhaal begint redelijk rustig, maar krijgt gaandeweg steeds meer vaart. De plot is sterk, maar echt mij inleven deed ik niet en dat is natuurlijk een min-puntje.

“Bij nacht vermoord” is een vrij kort boek, tien hoofdstukken en is beschikbaar gesteld om de serie “In-dead” te introduceren in Nederland. De “In-dead”-serie loopt al vanaf 1995 in de Verenigde Staten, maar werd pas begin 2014 door “de Boekerij” voor het eerst in Nederland uitgebracht. Het E-book van “Bij nacht vermoord” is nu niet meer gratis te downloaden, maar is wel overal te koop voor een gereduceerde prijs.

JD Robb

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder eBooks, Fiction, Recensies, Thrillers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.