Breng me terug

Paris, B.A. – Breng me terug

Finn gaat bij een tankstation naar het toilet. Als hij terugkomt is zijn vriendin Layla verdwenen. Tegen de politie vertelt hij de halve waarheid om zichzelf niet in de problemen te brengen.

Vanaf het begin van dit verhaal is het duidelijk dat er iets niet klopt. Pas aan het eind van het boek wordt duidelijk dat Layla na een uit de hand gelopen ruzie bij het tankstation teruggegaan is naar haar vader op het platteland, maar dan is ze al vermoord. Layla wordt naast Finn opgevoerd als de tweede ik -persoon, wat de verwarring groter maakt en op een bijzondere manier spanning oproept.

Twaalf jaar na het tankstation-incident heeft Finn een nieuwe vriendin, Ellen, de zus van Layla. Ze willen trouwen. Dan heeft Ellen het kleinste poppetje uit de reeks Matroesjkas in haar handen. Dit poppetje had voor Layla een bijzondere betekenis. Finn raakt in paniek.

Hij krijgt e-mails van een onbekende en spreekt met deze onbekende af. Op de afgesproken plek is er niemand maar er staat weer een klein houten poppetje. Hij komt steeds meer poppetjes tegen. De relatie tussen Ellen en Finn komt steeds meer onder druk te staan. Het loopt gruwelijk uit de hand. Verdwijnen op een drukke parkeerplaats is mogelijk. Dat Finn met de zus van Layla een relatie krijgt is bijzonder. Dat hij niet merkt… en meer kan ik niet zeggen zonder de clou te verklappen. Gewoon een beetje ongeloofwaardig leuk boek.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, Recensies, Thrillers

Reacties zijn gesloten.