Kijk niet achterom

Fossum, Karin – Kijk niet achterom

Het kleine meisje Ragnhild loopt met haar poppenwagen naar huis en wordt opgepikt door Raymond die met haar door de Noorse bossen rijdt, langs het Slangenven loopt, waar ze blijven staan…
Diezelfde dag wordt er op diezelfde plek het naakte lichaam gevonden van de 15-jarige Annie Holland. Inspecteur Sejer en collega Skarre onderzoeken de zaak die veel beroering brengt in het kleine dorp. Annie is een razend knappe verschijning, sportief, opgewekt en behulpzaam en zeer geliefd bij vooral de mannen. Zij is echter bevriend met de stille Halvor.
Sejer en Skarre staan voor een raadsel: niemand had iets tegen Annie. Ze was wel de laatste tijd stiller, in zichzelf gekeerd en minder vrolijk. Langzaam maar zeker komt de inspecteur almaar dichter bij het motief door stap voor stap door te dringen in de kleine dorpsgemeenschap en in wat zich daar allemaal afspeelt.

Een vermissing, een lijk langs het water en het overlijden van een peuter vormen de ingrediënten voor een spannend verhaal waarin lang niet alles is wat het lijkt. Fossum geeft in de loop van het verhaal een goed inzicht in de meest belangrijke karakters Annie en Halvor. De plot is nauwkeurig voorbereid en Fossum ontrafelt met precisie de gebeurtenissen. De lezer krijgt steeds meer een beeld van Annie: haar verleden, het gezin, haar familie en halfzusje. Het verhaal is geschreven vanuit het perspectief van inspecteur Sejer en Halvor waarbij soms niet duidelijk is wie aan het woord is: te wijten aan de lay-out van de regels. Ik vind het niet haar sterkste boek maar het leest prettig in een rustige en toch spannende sfeer.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Recensies, Thrillers

Reacties zijn gesloten.