Het Bourne Verraad

Lustbader, Eric van – Het Bourne Verraad

Martin Lindros, bij de CIA hoofd van een speciale afdeling, komt er via een lange weg door Afrika achter dat er kernbom-onderdelen, inclusief de nucleaire springstof, worden gesmokkeld door een Arabische terreurgroep. De groep onder leiding van de beide broers Fadi (wat verlosser betekent in het Arabisch – niemand weet zijn echte naam) en Karim al-Jamil werkt aan een echte kernbom. Gezien de doelstellingen van de terreurgroep kan er maar één doel zijn voor het wapen: het vrije westen met in het bijzonder de VS. Wanneer Lindros met zijn commandogroep uiteindelijk in het woeste, hoge Simiengebergte heeft gevonden wat hij zoekt, zijn geigerteller gaat op tilt, wordt de commandogroep overvallen en afgemaakt door de goed getrainde terroristen. Lindros wordt gevangen genomen. In Washington gaan nu alle alarmbellen af. Jason Bourne, die nog worstelt met zijn geheugen door de effecten van zijn David Webb-training, wordt opgedragen om zijn chef en vriend te vinden. In een spectaculaire actie weet Jason inderdaad Lindros te lokaliseren en te bevrijden. Maar is Lindros wel de echte Lindros? Samen met de veldagent Soraya Moore gaat Jason naar Odessa om het raadsel te ontrafelen. Maar dan begint zijn verleden als David Webb hem in te halen, terwijl zijn krediet bij zijn superieuren op is. Bourne is weer een gevaar voor de organisatie geworden…

‘Het Bourne verraad’ is een echte Bourne Ludlum. Eric van Lustbader heeft het boek geschreven op verzoek van de ‘Estate of the late Robert Ludlum’ met de snelheid en op de intrigerende manier van ‘de meester’ zelf. Robert Ludlums stijl is direct in het boek te herkennen en dat is een prestatie. De snelle overgangen van het ‘Jason-heden’ naar het ‘David Webb-verleden’ zijn karakteristiek. Daardoor is het harde en gewelddadige verhaal toch boeiend en onderhoudend. Wanneer we het bijvoorbeeld vergelijken met Lustbaders ‘Het Syriër Complot’ merken we al snel dat het plot in ‘Het Bourne verraad’ veel complexer is, met wendingen die je als lezer volkomen verrassen. Ludlums ‘Het Bourne Verraad’ door Eric van Lustbader, een goede en krachtige voortzetting van de Bourne-reeks.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, Recensies, Thrillers

Reacties zijn gesloten.