Het Syriër Complot

Lustbader, Eric van – Het Syriër Complot

Alli Carson is de dochter van de overleden president van de VS. Wanneer op de campus van de Fearington academie, waar Alli de opleiding tot CIA-agent volgt, een moord wordt gepleegd, is Alli de voor de hand liggende verdachte. De vermoorde man was haar ex-vriend! Jack McClure, nationaal veiligheidsagent en vertrouweling van de familie Carson doet – naast de lokale recherche – namens de FBI het onderzoek. De broer van de overleden president is een succesvol maar abject zakenman en eist de bescherming van Alli op, maar in zijn huis ontsnapt ze ternauwernood aan een moordaanslag. Dat is de start van hun gezamenlijk onderzoek naar de moord op Alli’s ex-vriend, die veel complexer blijkt dan verwacht. Ze moeten hun weg zoeken in een manipulatief politiek web en de rauwe wereld van internationale vrouwenhandel, geleid door de onzichtbare ‘Syriër’. Uiteindelijk lukt het Jack om een link tussen corrumperende politici en de vrouwensmokkelaars te leggen door de geldstromen te volgen. Na gevaarlijke en bloedige acties wordt de wrange waarheid langzaam duidelijk: er wordt samengewerkt door de smokkelorganisatie van de ‘Syriër’ en Henri Hold Carson, Alli’s oom…

Eén ding kun je Eric van Lustbader absoluut niet verwijten en dat is dat zijn boeken saai zijn. ‘Het Syriër Complot’ neemt ons mee door de VS en Europa, waarbij je als lezer wordt meegesleurd in de wrede wereld van corruptie, politiek en fysiek geweld. Daarbij wordt niet op een of meer slachtoffers gekeken en worden de wreedheden en moorden behoorlijk plastisch beschreven. In die zin doet Van Lustbaders stijl denken aan die van Ludlum, waarbij wel eerlijk moet worden gezegd dat Ludlums verhalen complexer en geraffineerder zijn. Het is wel een stijl waarvan je moet houden. Doe je dat, dan kom je in ‘Het Syriër complot’ volop aan je trekken. In een razend snel tempo ontwikkelt het verhaal zich, waarbij het lang onduidelijk blijft hoe de plot zich nu precies gaat ontwikkelen, al zitten er eigenlijk geen vreemde wendingen in het verhaal. Spanning en actie, ‘Het Syriër complot’ voorziet er ruim in. Een thriller voor de hardcore liefhebbers.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, Recensies, Thrillers

Reacties zijn gesloten.