De dodenkamer

Mooney, Chris – De dodenkamer

Darby McCormick heeft juist, als een van de eerste vrouwen, de loodzware SWAT-training met goed gevolg afgelegd wanneer haar collega Coop haar vraagt om onmiddellijk naar Belham, een wijk van Boston, te komen. Er is daar een moord gepleegd, waarbij de betreffende vrouw eerst werd gemarteld. Haar zoon overleeft, maar  is levensgevaarlijk gewond. Darby als forensisch expert begrijpt al snel dat er meer aan de hand is als iedereen, ook haar collega’s, weigeren in te gaan op haar vragen. Langzaam maar zeker komt er verband tussen deze moord en het verleden van de wijk, waarbij niet alleen Coop, maar ook haar vermoorde vader Big Red een rol speelden. Wanneer ook nog blijkt dat er binnen de FBI afdeling Boston dingen worden toegedekt, wordt het bijna onmogelijk om de werkelijke toedracht van het opgelaaide geweld te achterhalen. Als zelfs het anticorruptieteam van de politie corrupt blijkt, wordt het voor Darby levensgevaarlijk…

Mooney neemt ons mee in een tijdloos verhaal over zelfverrijking en getroebleerde macht. ‘De dodenkamer’ is een verhaal wat in eerste instantie wat rommelig aandoet. Maar lees je daar doorheen, dan wordt het per bladzijde interessanter. We leren de hoofdpersonen goed kennen en kunnen met ze meeleven, ze begrijpen. De frustraties van collega’s die niet betrokken zijn bij het corrupte machtsblok, maar te angstig om actie te ondernemen, druipen er vanaf… Uiteindelijk blijkt Darby een katalysator in het spannende plot. ‘De dodenkamer’, een voortreffelijke thriller.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, Recensies, Thrillers

Reacties zijn gesloten.