Brainwash

Slee, Carry – Brainwash

Elise is een precieze, moderne jonge vrouw. Ze woont in het huis waarin haar oma woonde voordat ze ziek werd en overleed.  Haar zusje Naomi besluit bij haar in te trekken. Zo vrijgevochten als Naomi is, zo verkrampt is Elise. Jelle is hun buurman, hij is innemend maar ook erg onzeker over zichzelf en niet echt een doorzetter. Zowel Elise als Jelle dragen een donker geheim uit hun jeugd met zich mee.

Wanneer Elise promotie maakt op haar werk en het idee heeft dat haar nieuwe chef fysiek belangstelling voor haar heeft, komt haar verdrongen verleden boven: het misbruik door haar oom Evert, de absolute fixatie van haar moeder op haar broer en de familieboerderij. Dit wordt haar allemaal te veel en ze stort in. Ze wordt met open armen ontvangen door de christelijke gemeenschap De Ark, onder leiding van ene Jonathan, die feilloos aanvoelt hoe iemand te bewerken is én hoe zich van ‘de  financiële steun’ van de betreffende persoon te verzekeren…

‘Brainwash’ is duidelijk een boek voor jongvolwassenen. Dikwijls is dit genre ook heel  geschikt voor de volwassen lezer, ze zijn spannend en meeleven met de hoofdpersonen is geen probleem. Helaas kan ik dat van ‘Brainwash’ niet zeggen. Hoewel Slee probeert om een paar behoorlijk actuele problemen begrijpbaar te maken voor de lezers, slaagt ze daar wat mij betreft niet in. Want om je te kunnen inleven in de hoofdpersonen moet het verhaal toch echt voldoende pakkend zijn om de lezer vast te houden. Dat lukt Slee met ‘Brainwash’ niet. Het is een wat geforceerd, stug boek. Ook het plot is te simpel om geloofwaardig te zijn. Kortom, kijk nog even verder voordat u ‘Brainwash’ cadeau geeft…

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, Kinderboeken, Recensies

Reacties zijn gesloten.