Het slavenschip van Sergan

Kern, Gregory – Het slavenschip van Sergan

Kap Kennedy-reeks

In de verre toekomst heeft Terra een oppermachtige oorlogsvloot en is het middelpunt van het bekende heelal. Toch wil ‘de aarde’ niet alleen op die manier haar veiligheid bewaken, ze heeft een interstellaire geheime dienst die door middel van al dan niet subtiel ingrijpen op de buitenplaneten probeert de beschaving te handhaven en uit te breiden. Kapitein Kennedy is een geheim agent van het James Bond-type: intelligent, onverschrokken en niet vies van enig geweld. In ‘Het slavenschip van Sergan’ wordt Kennedy naar de planeet Tulgol gestuurd, waar in de directe omgeving ruimteschepen zijn overvallen en mensen ontvoerd. Daarbij wordt de markt plots overvoerd met het zeldzame Chombite, een uiterst zeldzame edelsteen met enorme potentie. Al direct bij aankomst komt Kennedy in de problemen…

Gregory Kern, is een van de pseudoniemen waaronder Edwin Charles Tubb schreef. ‘Het slavenschip van Segal’ is het tweede deel van de Kap Kennedy-reeks. SF is er in veel soorten en een goed voorbeeld van een langlopende sf-serie is de ‘Perry Rhodan’-reeks. Gemakkelijk toegankelijke boeken, voor de beginnende sf-lezer. De Kap Kennedy-reeks is een voorbeeld hoe m.i. sf niet moet. De door Kern bedachte  verhaallijn is flinterdun, de acties ongeloofwaardig en aan enige onderbouwing van het verhaal is de auteur niet toegekomen. Daarbij stopt het verhaal zo plotseling dat je denkt dat er bladzijdes zijn weggelaten. Zelfs wanneer u de boekjes nog ergens zou kunnen kopen, is mijn advies: kijk nog even verder, er is zoveel beters op de markt in dit genre.

 

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder eBooks, Fiction, Recensies, SF & Fantasy

Reacties zijn gesloten.