Vermoorde Getuige

Robb, J.D. – Vermoorde Getuige

Tijdens de première van een toneelstuk, in het net gerenoveerde New Globe Theater van Roake, de echtgenoot van inspecteur Eve Dallas, heeft iemand een ’toneel-mes’ verwisseld met een echt, vlijmscherp mes. Richard Draco, de sterspeler, wordt voor de ogen van een uitverkochte zaal doodgestoken. Omdat Eve zelf ook ooggetuige is, lijkt zij de aangewezen persoon om deze zaak op te lossen. Draco blijkt een vrouwenhater, wat al snel een schokkende hoeveelheid verdachten oplevert. Vrijwel iedere mooie jonge vrouwelijke collega is door hem verleid en vervolgens snel, publiek en onnodig wreed weer afgedankt. Zelf zijn eigen dochter blijkt een van de slachtoffers. Omdat Draco internationaal beroemd is, zetten Eve’s meerderen druk op het onderzoek, om zo snel mogelijk resultaten te kunnen tonen. Dan wordt ook de toneelmeester vermoord en komt het onderzoek in een fase die wel heel dicht bij Eve’s eigen verleden komt…

J.D. Robb, laat de Eve-serie in de nabije toekomst spelen, maar het gebruikte thema is klassiek. Het vilein en de onderlinge jaloezie van de acteurs, de ego’s en de schijnwereld zijn direct voor ons herkenbaar. Robb (een pseudoniem van Nora Roberts) neemt ons in sneltreinvaart mee in het verhaal, zonder dat dit al te thriller-achtig wordt. ‘Vermoorde getuige’ is dan ook een klasse politieroman, waarbij we alle tijd krijgen om de personages goed te leren kennen.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, Recensies

Reacties zijn gesloten.