Eén weekje maar?

Rawlins, Debbi – Eén weekje maar?

Emily Carter is een buitengewoon goede redacteur; hoog geschoold, inventief en nieuwsgierig. Ze werkt vanuit haar huis en vindt dat heerlijk, maar daardoor ontmoet ze weinig anderen. Een relatie heeft ze niet, al fantaseert ze daar wel over. Wanneer haar twee ‘wereldse’ zussen en haar moeder er als vanzelfsprekend vanuit gaan dat Debbie, ook dit jaar weer, de cadeaus en het diner voor Kerstmis verzorgt, breekt er iets in haar. Ze laat haar manuscripten, versleten joggingbroek en roze pantoffels achter om naar New York te gaan, dé oplossing volgens haar vriendinnen. Het is tijd voor een andere Emily. 

In New York loopt ze, puur toeval, Nick Corrigan tegen het lijf. Een beroemde honkbalspeler die zij helemaal niet kent. Dat is voor Nick iets nieuws en hij probeert zijn professie en bekendheid voor haar verborgen te houden, genietend van de gewone omgang die ze met elkaar hebben. Al snel loopt Nicks plan helemaal uit de hand en het weekje New York wordt dan heel anders dan Emily zich had voorgesteld. Na een vliegende romance, wordt het heel moeilijk om toch afscheid te nemen…

Debbi Rawlins volgt in ‘Eén weekje maar?’ de niet zo originele opzet van heel veel romantische boeken. Het verhaal valt zonder meer in de categorie ‘chicklit’ en is goed voor een dag heerlijk ongecompliceerd lezen. Dat Rawlins al meer dan 50 titels heeft geschreven, waarvan een aantal met een hoge klassering in “Goodreads”, is te merken aan haar stijl. De hoofdpersonen krijgen  -nog steeds een positieve uitzondering in dit genre- een achtergrond én een uitgewerkt karakter mee en de verhaallijn is toch net even anders als je verwacht. ‘Eén weekje maar?’ van Debbi Rawlins, veel boek voor een vriendelijke prijs.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, Chicklits, eBooks, Fiction, Recensies

Reacties zijn gesloten.