Drakendwinger

Siegel, Jan – Drakendwinger

De kinderen van Prospero boek 2

 

‘Wat is het voor een huis?’        
‘Grijzig en afstotend, Victoriaanse architectuur. Het is niet al te comfortabel.’
‘Spookt het er?’
Er viel een merkbare stilte.
‘Niet echt,’ zei ze…

 

‘Drakendwinger’ is het tweede deel van ‘De kinderen van Prospero’ Het boek kan zonder boek 1 gelezen worden, maar heeft toch wel zoveel verwijzingen naar het eerdere avontuur van Fern Capel, dat het mijns inziens comfortabeler is eerst Jan Siegels eerste boek ‘De kinderen van Prospero’ te lezen.

Fern Capel heeft zich ontwikkeld tot een jonge intelligente en ingetogen vrouw. Ze studeert en woont in Londen en heeft ‘Yorrowdale’ in Yorkshire de afgelopen jaren maar mondjesmaat bezocht, meestal om haar broer Will te bezoeken die daar zijn atelier heeft gevestigd. Het avontuur dat ze er als tiener heeft beleefd, heeft ze zoveel als mogelijk uit haar gedachten verbannen. Alleen haar dromen; die zijn niet beheersbaar. De enige reden waarom Fern nu opnieuw met haar vriendin Gaynor Mobberly naar ‘Yorrowdale’ reist, is om er haar huwelijk met Marcus, haar aanzienlijk oudere verloofde, voor te bereiden. Hij vindt het huis ‘echt authentiek’. Maar ook in ‘de andere wereld’ is het onrustig. Morgus en Sysselor, twee oude vrouwen met ‘de Gave’ zien in Ferns jonge, krachtige energie een machtige hulp om Azmordis, de oude zwarte geest uit het verre verleden, definitief te onderwerpen. Maar Azmordis heeft heel ander plannen. Hij heeft de ambulante dr. Laye overgenomen om een van de laatste draken op te voeden en zo zijn macht ook in onze moderne tijd te doen gelden. Fern wil eigenlijk helemaal niet meer met Marcus trouwen. Zij kan zich echter niet aan de dynamiek van het op gang gebrachte proces onttrekken en raakt na een merkwaardig ongeluk in coma. Fern wordt door haar vrienden zorgvuldig verzorgd en beschermd, terwijl haar geest gevangen wordt gehouden bij de eeuwige Boom op de grens tussen magie en dood. Daar leert ze van Morgus wat de kracht van haar Gave is en hoe ze die kan gebruiken. Dan ontwikkelt zich een strijd zonder genade om de jonge draak, die wel degelijk in onze moderne tijd opgroeit…

De schrijfstijl van Siegel is bijzonder. De oude, dik aangezette stijl die ze soms hanteert als het gaat om de hoofdstukken die spelen in het verleden, wisselen af met modern taalgebruik. Daardoor komt er al heel snel een spanning in het verhaal, eigenlijk al ver voordat Siegel ons meeneemt in de strijd om het laatste drakenjong. Ook in ‘Drakendwinger’ weeft ze verleden en moderne tijd samen tot een spannend plot, waarbij alle registers worden opengetrokken. ‘Drakendwinger’ is opnieuw een verhaal vol magie, waarbij Siegel op kunstige wijze onze geschiedenis verweeft met deze tijd. Een fantasy-verhaal van grote klasse…

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, SF & Fantasy

Reacties zijn gesloten.