Perfecte papa

Leclaire, Day – Perfecte papa

Angie Colter en Lucius Devlin hebben beiden nogal wat emotionele bagage. Hij is een succesvolle vastgoedmagnaat en Angie is zijn perfecte ‘personal assistant’. Dan heeft het lot een nieuwe verrassing voor Lucius in petto: zijn beste vriend Geoff krijgt samen met zijn vrouw Lisa een dodelijk ongeluk. Lucius blijkt de door beide ouders gewenste voogd voor hun kindje. Een rol die hevig betwist wordt door de grootouders van het ventje, vooral ook omdat Lucius er terecht van verdacht wordt een verhouding met Lisa te hebben gehad. Perfecte papaVoordat de zaak onder de rechter komt heeft Lucius nu heel snel een goede ‘moeder’ nodig voor Mikey, omdat een huwelijk met bijbehorend gezinsleven, zijn claim veel sterker maakt voor de rechtbank. Angie die langzaam maar zeker meer voor Lucius voelt dan goed is voor een personal assistant, ziet met lede ogen aan hoe de een na de andere dame ‘solliciteert’ op de vacature. Jammer genoeg voor Lucius is zijn openlijke botheid niet echt een karaktereigenschap waarop de dames vallen. Maar de tijd dringt. Wanneer Lucius Angie vraagt om aanwezig te zijn bij een belangrijke zakelijke bespreking en om zich daarvoor gepast –wat minder grijs en kantoorachtig- te kleden, blijkt dit verrassend goed uit te pakken. Plots ziet hij de vrouw achter zijn ‘personal assistant’.

Na een reeks mislukte afspraken vraagt Lucius zijn vriend Pretorius, een computerprogramma voor personeelsmanagement zo aan te passen, dat daarmee ook een geschikte vrouw en moeder kan worden gevonden. Wanneer Angie dit hoort, laat ze haar specificaties -nogal aangepast- in het programma opnemen en ze blijkt dus ook direct de juiste match te zijn. Daarmee heeft ze Lucius en Mickey, maar ze weet ook dat dit onherroepelijk een keer uit zal komen…

De Engelse titel “More than Perfect” dekt denk ik de lading van deze roman beter dan de nogal afgezaagde Nederlandse titel ‘Perfecte papa’. Want hoewel het verhaal behoorlijk voorspelbaar is, neemt Day Leclaire wel de tijd om ons bekend te maken met de achtergronden van de beide hoofdpersonen. De karakters gaan daardoor leven, meer dan je eigenlijk mag/zou verwachten bij een dergelijke uitgave. ‘Perfecte papa’ is beslist een heel aardig, romantisch verhaal. Laat u dus niet afschrikken door titel of uitvoering; het is gewoon lekker wegdromen, zonder een te complex plot.

Day Leclaire

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, Chicklits, eBooks, Fiction, Recensies

Reacties zijn gesloten.