Zuurstof

Cornwell, Patricia – Zuurstof

Kay Scarpetta, een blonde forensisch patholoog, lijkt de aandacht te hebben getrokken van een seriemoordenaar. In “Zuurstof” is ze net terug van het slopend onderzoek van een bloedbad in Connecticut. Ze voelt zich ziek en heeft even nergens behoefte aan. Als ze even naar buiten moet met haar oude hond voelt ze zich bespied en als ze dan ook nog een man ontdekt in haar tuin, helpt dat niet echt. Het verhaal begint meteen goed.
Wanneer ze door haar ex-assistent Marino bij een nieuwe moord wordt geroepen, ontdekt ze verband tussen deze moord en een aantal eerder gepleegde moorden die worden onderzocht door de FBI in Washington. Bij deze organisatie werkt haar echtgenoot Benton Wesley als profiler. Zuurstof Patricia Cornwell
Maar er blijkt veel meer aan de hand, ze moet nu vechten om haar man te beschermen. Hij lijkt het slachtoffer te worden van diepgewortelde corruptie en ze maakt hierbij heel duidelijk dat ze niet een vrouw is om te negeren.

Cornwell gebruikt subtiel en soepel moderne technologie in haar verhaal. Het plot is een ingewikkeld web waarin Scarpetta, Benton en Marino hun weg zoeken, terwijl binnen de FBI krachten werkzaam zijn om het lopende onderzoek te frustreren. We krijgen als lezer alles mee, de persoonlijke relaties, de karakters van de hoofdpersonen én natuurlijk haar onderzoek wat steeds meer blootlegt. Scarpetta blijkt een wilskrachtige, onafhankelijke vrouw en beschermt haar familie en vrienden. Ze werkt zorgvuldig door, ondanks alle tegenwerking, waarbij de aanwijzingen uiteindelijk leiden tot het oplossen van de moorden.
Hier en daar vertraagt het verhaal een beetje, maar dat wordt goedgemaakt door terugblikken in het verleden, waardoor de karakters diepte krijgen. Al met al een boek om aan te bevelen.

Patricia_Cornwell

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, Recensies, Thrillers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.