Ik huur een man

Regard, Conny – Ik huur een man

Ongeveer zes maanden na het verbreken van hun relatie krijgt Jacky Fabri van haar ex Alan – die de relatie verbrak – een uitnodiging voor zijn bruiloft. In een bijgaand briefje nodigt hij haar uit om toch vooral met haar nieuwe, liefst normale vriend te komen. Maar waar haal je zo snel een nieuwe vriend vandaan als je helemaal geen andere relatie hebt?

Ergens in haar achterhoofd heeft Jacky nog vaag het verhaal van een sportschoolvriendin, die een geweldige tijd had met een gigolo. Ze trekt de stoute schoenen aan, belt een escortbureau  en huurt een man voor de bruiloft. Het is toch maar voor één avond en ze verheugt zich er op Alans gezicht te zien wanneer ze met haar hunk verschijnt.

Hoewel Jacky al snel enorm spijt heeft van haar spontane actie, is annuleren geen optie meer en op de dag van de bruiloft wordt ze opgehaald door Alex, haar gigolo. Tenminste dat denkt ze. Maar wat zeker Jackys bedoeling niet is gebeurt: ze wordt verliefd op haar ‘nieuwe vriend’…

‘Ik huur een man’ is een heerlijk boek, ik kan mij niet meer herinneren dat ik zo vaak heb moeten lachen als ik zat te lezen. Jacky en haar vriendin Jamie, zeg maar ‘James’, zijn geweldig, wat een koppel! Regard schrijft een verhaal waar humor en romantiek de boventoon voeren. Het is misschien allemaal een tikje cliché, maar na de nodige thrillers en fantasy-verhalen is het een verademing. 

Ondanks dat – of beter, juist omdat – het een chicklit is, werkt Regard haar karakters werkelijk prima uit. De verhaallijn is soms wat easy going, maar steeds origineel. Neem het bezoekje van Jacky aan een alternatieve kapsalon waar kappers, jawel, op rolschaatsen je wenkbrauwen epileren met een touwtje, of de broeierige scènes die zich afspelen in een chique hotelkamer. De sfeer in het verhaal is steeds goed voelbaar en de gevoelens van Jacky inleefbaar. Daarbij schrijft Conny Regard het verhaal filmisch in een vlotte stijl.

‘Ik huur een man’ van Conny Regard, het bewijs dat ook chicklits leuke, echt volwassen verhalen kunnen zijn.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, Chicklits, eBooks, Fiction, Recensies

Reacties zijn gesloten.