Het Ezechiëlscenario

Rosenberg, Joel C – Het Ezechiëlscenario

Het Ezechiëlscenario, geschreven in 2005 en geïnspireerd op de geschriften van de profeet Ezechiël van ongeveer 2500 jaar geleden, herinnert ons eraan hoezeer onze cultuur zijn roots heeft in het verleden. 

Het is vanaf het begin een boeiend verhaal. Een Russisch passagiersvliegtuig wordt gekaapt op een vlucht naar de Verenigde Staten. De kapers nemen de controle over en zetten in op een kamikaze-actie tegen het Witte Huis. Terwijl een onzekere president de afweging moet maken om het vliegtuig ja dan nee neer te schieten, kan hij geen contact krijgen met zijn Russische ambtgenoot. Ondertussen vindt er in Moskou een staatsgreep plaats om er weer een dictatuur in te stellen, dit in een verbond met Iran, om voor eens en altijd de VS én Israël militair en politiek te minimaliseren. Midden in al dit politiek drama is er het verhaal van CIA-agent Erin McCoyen en de Amerikaanse topadviseur Jon Bennett, die net zijn verloofd. Zij komen vast te zitten in de Amerikaanse ambassade in Moskou als de staatsgreep plaatsvindt. Het voorgenomen huwelijk wordt echter al snel bijzaak, wanneer ze zich beginnen af te vragen of ze Rusland ooit nog levend zullen verlaten.

Rosenberg heeft de moeilijk taak op zich genomen om in ‘Het Ezechiëlscenario’ de – enigszins bekende- Bijbelse profetieën van Ezechiël te combineren met moderne herkenbare gebeurtenissen. En dan ook nog te komen met een plausibel en spannend plot, liefst zo aannemelijk dat je het verhaal in één adem uitleest. Dat werkte dus niet bij mij. ‘Het Ezechiëlscenario’ is spannend, het is snel geschreven, maar Rosenberg moet er m.i. zoveel bijhalen om het plot aannemelijk te maken, dat het geforceerd wordt. Ik weet dat Joel C. Rosenberg een hele schare fans heeft, maar daar hoor ik na het lezen van dit boek, nog niet bij.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, Recensies, Thrillers

Reacties zijn gesloten.