De verzamelaars

Baldacci, David – De verzamelaars

‘De Verzamelaars’ van Baldacci is het tweede deel van zijn serie ‘De Camel Club’. Het boek kan zelfstandig gelezen worden, al mis je soms een verwijzing naar het voorgaand verhaal. De club bestaat uit nogal kleurrijke lieden, maak kennis met Oliver Stone alias John Carr, die op papier al is overleden, Reuben Rhodes, voormalig DIA agent, heeft iets met vrouwen, Caleb Shaw , bibliothecaris én boekenwurm en tot slot Milton Farb, techneut met een fotografisch geheugen en OCS.

In de stad Washington overlijden kort na elkaar twee prominente personen. De een is Robert Bradley, voorzitter van het congres. Hij wordt doodgeschoten tijdens een politieke bijeenkomst. Het tweede slachtoffer is Jonathan DeHaven. Hij sterft onder vreemde omstandigheden op de afdeling ‘Zeldzame Boeken’ van de congres-bibliotheek, waarvan hij de directeur is. Op het eerste gezicht hebben de twee gebeurtenissen niets met elkaar te maken. Wanneer DeHavens collega Caleb Shaw wordt aangesteld als executeur-testamentair van de privé boekencollectie van DeHaven, komt hij met behulp van zijn vrienden van de Camel Club, achter het bestaan van een spionagenetwerk waarin DeHaven verstrikt zat. Dan ontmoeten ze de onpeilbare Annabelle Conroy…

De plot van ‘De Verzamelaars’ is intrigerend. Uiteindelijk draait het boek niet alleen om de moorden, maar ook om de reden waarom ze gepleegd worden. Zelfverrijking en zelfoverschatting blijken ook hier weer een goede grond voor verraad. Terwijl ‘de Camel Club’ langzaam vastloopt met haar onderzoek, maken ze kennis met Annabelle Conroy, een professionele oplichtster die zojuist een maffiose casinobaas heeft opgelicht voor 40 miljoen dollar. Dit subplot maakt het verhaal extra interessant. Het antagonisme in het boek is dan ook een uitdaging. ‘De Verzamelaars’ van David Baldacci, weer een heerlijk boek.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Recensies, Thrillers

Reacties zijn gesloten.