Complot 365 Januari

Lord, Gabrielle – Complot 365 Januari

‘Ik heet Callum Ormond. Ik ben vijftien jaar en ik ben voortvluchtig…’ Dit zijn de eerste regels die je leest wanneer je Lords eerste deel van de ‘Complot 365’-serie opent. Het verhaal begint al direct merkwaardig: Callum heeft gevoetbald met zijn vriend Boges en haast zich naar huis om zijn moeder te helpen met het vertrek naar Treachery Bay, waar het strandhuis van de familie staat. Daar viert het gezin traditioneel de jaarwisseling. Dan wankelt een man in een lange zwarte jas op Callum af. “Callum Ormond! Blijf erbij uit de buurt Callum. Ze hebben je vader vermoord en ze gaan mij vermoorden. Het is de Ormond-singulariteit,” kreunt hij. “Zorg dat het niet ook jouw dood wordt jongen. Maak dat je wegkomt, smeer ’m. Duik onder en hou je gedeisd tot 31 december volgend jaar. Je weet niet waarmee je te maken hebt. Alstublieft! 365 dagen, Cal. Je hebt nog 365 dagen.” Op dat moment wordt de man door twee potige broeders, die uit een ambulance komen, overweldigd. Hoewel Callum het vreemde voorval al snel uit zijn gedachte zet, vindt er diezelfde oudejaarsavond al een vreemd ongeluk plaats, waardoor hij bijna verdrinkt en het blijkt het begin van een serie gebeurtenissen die zijn leven heel snel voor altijd veranderen.

‘Complot 365’ is een serie van twaalf boeken uitgegeven door Kluitman, die samen een ongekend  spannend verhaal vormen. Ieder deel behandeld één maand van het leven van Callum Ormond, terwijl hij in leven probeert te blijven. Het zijn jeugdboeken, maar bijzonder goed, spannend  en onderhoudend geschreven. In de eerste delen van de reeks raakt de jongen steeds verder in de narigheid. Hij wordt verdacht van moord, mishandeling en diefstal waardoor het halve politie-apparaat op hem jaagt. Er zijn steeds minder mensen waarop hij kan terugvallen en die hij kan vertrouwen om zijn onschuld te bewijzen. Dan vindt er een psychische omslag bij hem plaats: Callum wordt in plaats van opgejaagde een jager. Hij leert hoe te overleven en ontdekt waarom hij belangrijk is voor de twee misdadige organisaties die hem opjagen. Aan het einde van de serie in het deel ‘Complot 365 December’ vindt in Ierland de heftige ontknoping plaats… ‘Complot 365’ van Gabrielle Lord, is een van de spannendste jeugdboeken die ik heb gelezen. Alleen zonde dat ‘Complot 365’ niet als één boek verkrijgbaar is.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, Recensies, Thrillers

Reacties zijn gesloten.