De verklikker

Grippando, James – De verklikker

Mike Posten, verslaggever van de Miami Tribute, wordt gebeld door een anonieme man die beweert dat hij weet waar het volgende slachtoffer van een seriemoordenaar gaat vallen. De Verklikker

De informant wil voor zijn tips contant worden betaald, iets wat Mike principieel weigert te doen. Na overleg met zijn uitgever én de FBI besluit de Tribute toch op de eisen van de informant in te gaan. Het is een primeur in de carrière van Mike, maar het zal, als het uitlekt, ook zijn naam als verslaggever voor altijd bezoedelen. Midden in een huwelijkscrisis en met een over-ambitieuze collega, is Mike er niet zeker van of de beller nu de moordenaar zelf is of de informant die hij beweert te zijn.

Wanneer blijkt dat de gruwelijke voorspellingen van de beller uitkomen, wordt Victoria Santos, een FBI agente, zijn vaste contact. Zij hoopt dat de samenwerking met Posten en de Tribune eindelijk de doorbraak in het totaal vastzittende moordonderzoek zal geven, met Mike als ‘doorgeefluik’ tussen de informant en de FBI. De chequeboek-journalistiek wordt dan plotseling serieus dodelijk…

Grippando begint ‘De Verklikker’ ongewoon cerebraal en low-key voor een thriller. Maar het verhaal groeit door naar een snoeiharde thriller, met toch ook veel nadruk op de procedures, forensisch onderzoek en beroepsethiek. Al redelijk snel wordt het ons lezers duidelijk hoe het nu precies zit met de informant/moordenaar en voert Grippando ons naar meer bekend terrein. ‘De Verklikker’ wordt dan een spannend verhaal over haat en koele competentie. De moorden krijgen een plausibel motief en de climax, die plaatsvindt op een cruiseschip, is echt spannend. Zelfs Postens huwelijksproblemen blijken een directe link te hebben met het plot. ‘De Verklikker’, absoluut een boek voor de liefhebbers.

James Grippando

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Recensies, Thrillers

Reacties zijn gesloten.