Het geheim van Whitecliff

Purcell, Deirdre – Het geheim van Whitecliff

Claudine Amstrong is de assistente, nee eigenlijk alles, van Tommy O’Hare, een projectontwikkelaar/makelaar in Dublin, Noord-Ierland. Ze schrijft verkoopbrochures, gaat met klanten naar objecten en weet om te gaan met de wisselende stemmingen en chaotische administratie van haar baas.

Dan krijgt zij het verzoek om eens te gaan kijken bij het buiten ‘Whitecliff’. Het estate is in vervallen staat, maar het ligt op een schitterende locatie en de grondprijzen in dit deel van Ulster zijn skyhigh. Het gerucht gaat dat de eigenaresse het huis schijnt te willen verkopen.

Wanneer Claudine het vervallen huis bezoekt, ontmoet ze de zonderlinge Pat. Hij woont illegaal op het terrein van Whitecliff, maar laat haar uiteindelijk het huis zien. Toch lijkt het alsof Pat Claudine kent. Dit intrigeert Claudine, die als enigst kind weinig tot niets van haar familie weet. De verrassing is dan ook compleet voor beide kanten, wanneer Claudine een aantal weken Violet Shine, de eigenaresse van Whitecliff, ontmoet. Zij blijken nichtjes te zijn.

Deirdre Purcells ‘Whitecliff’ is een doorwrocht verhaal. Het is opgebouwd uit het dagboek van Violet Shine, de gebeurtenissen rond de Tweede Wereldoorlog, het verleden en heden van Claudine en de sociale context van de betreffende periodes. De verhalen worden ons gelukkig wel enigszins geordend gebracht. We krijgen daardoor een prachtig beeld van de geschiedenis van het huis en haar bewoners. De roman leest vlot en de verhaallijnen komen op een harmonische manier bij elkaar aan het einde van het boek. ‘Het geheim van Whitecliff’ gaat inderdaad over een vreselijk geheim, maar het is een prachtig compleet verhaal. Complimenten voor de auteur! 

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, Literatuur, Recensies

Reacties zijn gesloten.