Doodsangst

Hoffman, Jilliane – Doodsangst

Het gezin met de dertienjarige Lainey is bekend bij de lokale politie: moeder veelal buitenshuis aan het werk en stiefvader handtastelijk naar de beide dochters. Als Lainey verdwijnt, is het voor Bobby Dees meer dan gewoon een onderdeel van zijn politietaak. Voor hem is een dergelijke verdwijning persoonlijk, omdat hij precies weet wat een gezin dan doormaakt. Zijn dochter wordt ook vermist.

Agent Bobby Dees staat al meer dan een decennium aan het hoofd van het moeilijke Crimes Against Children (CAC), een team van de afdeling in Miami. Dees is er niet zo zeker van dat het hier om een gewoon weggelopen meisje gaat. Hij heeft een griezelig vermogen om de vermiste kinderen te vinden en ze terug naar huis te brengen. Dikwijls levend, soms overleden. Zijn angst is dat Lainey het slachtoffer is van een ‘internet-pedofiel’ en wanneer vreemde handgeschilderde portretten van andere mogelijke slachtoffers naar een lokaal televisiestation worden gestuurd, beseft hij dat ze misschien niet de enige is….

‘Doodsangst’ is een typisch Amerikaanse politiethriller, eigenlijk is dat wel prettig want daardoor blijft het boek toch een beetje op afstand. Het kost wat tijd om in het verhaal te komen, maar eenmaal ondergedompeld neemt Hoffman je onverbiddelijk mee. Het is zonder meer een pageturner.

‘Doodsangst’ is goed opgedeeld in het persoonlijke verhaal van Bobby Dees, dat van Lainey en de hunkering naar publiciteit van de ontvoerder. Jilliane Hoffman schrijft zo realistisch, dat je je zorgen begint te maken over het internetgedrag van je kinderen of kleinkinderen.

‘Doodsangst’ van Jilliane Hoffman raakt aan de werkelijkheid, is spannend en goed geschreven.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, Recensies, Thrillers

Reacties zijn gesloten.