In het geheim

Baldacci, David – In het geheim

Jamie Meldon, openbaar aanklager, wordt aangehouden door een politieauto, wanneer hij laat in de avond naar huis rijdt. De agenten  blijken van de FBI te zijn die hem onmiddellijk moeten opbrengen naar het ‘Washington Field Office’ voor een belangrijk onderzoek. Dagen later wordt Meldons stoffelijk overschot gevonden in een vuilcontainer. Mace Perry heeft twee jaar doorgebracht in de gevangenis, een bijzonder moeilijke tijd voor een rechercheur van het Washingtons  politiekorps. Met haar zuster als korpscommandant werd de rij ‘vereffenaren’ alleen maar langer. Maar vandaag mag ze de gevangenis weer verlaten. Roy Kingman gaat na een training al om zeven uur naar zijn kantoor, om half acht parkeert hij zijn Audi in de parkeergarage van het luxe kantoor van Shilling & Murdoch. Als transactie-specialist heeft hij nog nooit in een rechtszaal hoeven werken. Wanneer hij om acht uur die ochtend de koelkast openmaakt voor koffie, valt er het lijk van een collega uit.

Baldacci levert al in het begin van de roman alle ingrediënten voor een spannende thriller. Mace Perry wil zich rehabiliteren, ze is ten onrechte veroordeeld tot gevangenisstraf en wil weten wie haar dat heeft aangedaan. Dat haar, overigens geheel onrechtmatige, onderzoek uiteindelijk de link blijkt naar beide moorden, wordt pas duidelijk als de levens van zowel Mace als Roy gevaar lopen…

‘In het geheim’, de Nederlandse titel van de roman doet het boek geen recht. ‘True Blue’ de originele Engelse titel dekt m.i. de lading aanzienlijk beter. Baldacci’s verhaal over een geheime dienst, die in ongekende ijver ver haar toegestane bevoegdheden overschrijdt, gaat immers over rechtsdienaren waarbij het ons als lezers lang onduidelijk blijft welke organisatie nu echt voor de waarden van politie en andere diensten staat. Een situatie die we vandaag de dag heel goed herkennen. ‘In het geheim’ van David Baldacci, een thriller over een zeer actueel onderwerp.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, Recensies, Thrillers

Reacties zijn gesloten.