Als een vergeten droom

Coulter, Catherine – Als een vergeten droom

‘Als een vergeten droom’ is een liefdesroman, daar kan geen misverstand over bestaan. Catherine Coulter neemt ons mee naar het Engeland van 1810. Onze hoofdpersoon is baron Gray Cliffe, die een rustig en luxe leventje leidt in Londen. Hij heeft zo zijn eigenaardigheden, maar is tevreden met zijn maîtresse Jenny, die ook nog een werkelijk fantastische kok is. Als een vergeten droomVolkomen onverwachts maken twee oudtantes van Gray hun opwachting bij zijn Londense huis. Gray blijkt meer familie te hebben dan waarvan hij zich bewust was. De dames hebben hun loopjongen ‘wilde Jack’ meegebracht. Wanneer Gray in de late avond thuis komt, steelt juist op dat moment Jack zijn lievelingspaard de oude Durban. De jongen wordt door Gray hardhandig aangepakt, maar weet te ontsnappen. Na een lange achtervolging vindt Gray Jack. Echter Jack blijkt geen jongen, maar de van huis weggelopen Winifrede Levering Bascombe. Daarmee raken de gebeurtenissen in een stroomversnelling…

Uitgeverij ‘The House of Books’ doet met de titel ‘Als een vergeten droom’ Catherine Coulter te kort. De oorspronkelijke Engelse titel ‘Mad Jack’ past m.i. veel beter bij het verhaal. Natuurlijk is het een echte roman, maar de zoetige klefheid die veel titels in dit genre eigen is ontbreekt. Het verhaal is met de nodige humor geschreven en maakt een aantal wendingen die je niet een-twee-drie zou verwachten. Al in de eerste helft van het boek is duidelijk dat het een gedroomd koppel is en wordt voor een huwelijk gekozen, maar Coulter weet het verhaal een weer net even andere draai te geven dan je verwacht. Met aan het einde van het boek een onverwachte uitsmijter, maar die ga ik u niet vertellen. ‘Als een vergeten droom’ is niet de gemiddelde roman die de titel doet vermoeden. Het is een warm, humorvol en romantisch verhaal, een van de betere in zijn klasse.

Catherine Coulter

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, Recensies

Reacties zijn gesloten.