Nasleep

Robinson, Peter – Nasleep

Wanneer Maggie Forrest met de beste bedoelingen de politie belt voor een geval van huiselijk geweld, heeft ze geen idee wat ze hiermee op gang brengt. Als de agenten Janet Taylor en Dennis Morrisley arriveren nemen ze voorzichtig een kijkje, maar eenmaal binnen worden ze aangevallen door de volledig doorgedraaide leraar Terry Payne, die Morrisley vermoordt. Zich verdedigend slaat Janet de man halfdood. Payne’s vrouw Lucy wordt ernstig gewond in het huis gevonden. Wanneer het politie-onderzoek naar de moord op gang komt, worden in de kelder de lichamen gevonden van meerdere verminkte vrouwen.

nasleep-peter-robinson

Terwijl Terry Payne, de moordenaar, met een hersenbeschadiging vecht voor zijn leven, wordt hoofdinspecteur Alan Banks belast met het onderzoek. Al maanden zijn hij en zijn afdeling opzoek naar “de Kameleon”, een seriemoordenaar die verantwoordelijk lijkt voor de verdwijning van een aantal meisjes, allemaal blond en atletisch. Toch denk Banks dat het onderzoek hiernaar nog lang niet kan worden afgesloten. De vreselijke kelder heeft nog niet al haar geheimen prijsgegeven en Banks wil beslist meer weten over Lucy Payne, Terry’s gewonde vrouw. Was Lucy op een of andere manier betrokken bij de gruwelijke activiteiten van haar man of was ze juist een van zijn slachtoffers?

Ondertussen heeft Annie Cabbot, Banks losvaste vriendin, de moeilijke taak te onderzoeken of agent Janet Tayer overmatig geweld heeft gebruikt bij haar zelfverdediging tegen Terry Payne. Een weinig benijdenswaardige opdracht, want als dat zou blijken staat Janet hoogstwaarschijnlijk een proces te wachten en zeker ontslag bij de politie.

Nasleep is een uitstekende detective, waarbij de verschillende onderdelen van het onderzoek elkaar afwisselen. Ook bijzonder is dat het verhaal begint, waar het bij andere schrijvers dikwijls juist  eindigt. Naarmate het onderzoek naar Lucy Payne in het verhaal vordert, ontwikkelt het plot zich gedegen,  met een aantal verrassende maar geloofwaardige wendingen.

Peter Robinson 2

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, Literatuur, Recensies, Thrillers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.