Het Ultimatum

Box C.J. – Het Ultimatum

Jack en Melissa McGuane zijn de blije ouders van het negen maanden oude dochtertje  Angelina, ze is geadopteerd. Bij hun beste weten zijn de adoptie-activiteiten afgerond, wanneer plotseling het bericht komt dat de biologische vader, de jonge Garrett Morland, zich heeft gemeld met de mededeling dat hij zijn kind opeist. Garrett Morland verschijnt samen met zijn vader, de invloedrijke rechter Garret John Morland en ze eisen de voogdij over Angelina, ook al heeft de jonge Garrett geen baan en is hij totaal niet geïnteresseerd in het meisje. 

Uiteraard nemen Jack en Melissa zich voor om zich tot het uiterste te verzetten tegen de plannen van rechter Morland om Angelica deel uit te laten gaan maken van de Morland dynasty. Ze gaan georganiseerd te werk en een van de eerste dingen daarbij is meer van rechter Morland te weten te komen. Jack woont het strafproces tegen Aubrey Coates bij, die ervan wordt beschuldigd een vijfjarig meisje ontvoerd en vermoord te hebben. De politierechercheur die daarbij moet getuigen is Cody Hoyt, Cody heeft het moeilijk in de getuigenbank, vooral door uitspraken van rechter Morland over zijn onjuiste behandeling van bewijsmateriaal. Wanneer Jack op zakenreis is naar Berlijn, wordt Harry, de hond van de McGaunes, op een smerige wijze vergiftigd. Garrett Morland is de meest waarschijnlijke verdachte. Bij terugkeer uit Berlijn gaan Jack en Melissa samenwerken met Cody en vragen hulp van Cody’s oom Jeter Hoyt en Jeter is niet van de zachtzinnige aanpak…

‘Het Ultimatum’ van C.J. Box is eigenlijk wat teleurstellend. De personages zijn weinig reëel en de plot te voorspelbaar. Het verhaal is zo gecomponeerd dat je bij iedere nieuwe ontwikkeling eigenlijk al weet waar het heen gaat. Echt geen verrassingen! De karakters zijn zwart of ‘Engel’-blank; er zijn geen grijstinten. Het enige wat memorabel is aan ‘Het Ultimatum’, zijn – vind ik althans – de laatste hoofdstukken. Als u op zoek bent naar een reisboek voor een paar uur afleiding, dan voldoet ‘Het Ultimatum’. Als u een boek verwacht dat de gebruikelijke standaard van C.J. Box haalt, dan denk ik dat u teleurgesteld wordt.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, Recensies

Reacties zijn gesloten.