In het geheim

Baldacci, David – In het geheim

“In het geheim” begint bij Mace Perry, voorheen politieagente in het district Columbia, die bijna haar twee jaar gevangenisstraf erop heeft zitten. Ze zweert dat ze is verlinkt als vergelding voor het infiltreren van een drugsyndicaat, maar omdat ze is veroordeeld kan ze niet terug naar de politie. Na haar vrijlating weet ze niet precies wat te doen, maar al snel raakt ze betrokken bij een moordzaak. Een advocate is vermoord en gevonden in de koelkast van haar chique kantoor. Wanneer ook het lichaam van een openbaar aanklager wordt gevonden in een vuilcontainer is het de vraag of beide moorden met elkaar in verband staan. En zouden er nog meer personen op de hitlijst staan? 

Mace’s zus Beth is het hoofd van de politie. Daardoor heeft Mace wat meer mogelijkheden en contacten om effectief te kunnen werken. Ze hoopt dat als ze de moorden oplost, ze weer terug mag komen bij de politie. Mace wordt bijgestaan door Roy, de advocaat die zijn collega in de koelkast gevonden heeft en de twee kunnen met veel moeite en gevaar de zaak, stukje voor stukje, ontrafelen. Mace, Roy en Beth gebruiken hun verstand en spieren om alle aanwijzingen te volgen én in leven te blijven. Maar wie kun je vertrouwen?

Baldacci is een grootmeester in het weven van een boeiend, complex verhaal met intriges en “In het geheim” houdt die stijl mooi vast. Zijn vrouwelijke karakters, vooral Mace, zijn sterk en onafhankelijk, helemaal in staat om voor zichzelf te zorgen. Roy was als basketbalspeler net niet goed genoeg voor de NBA. Echt traag is hij dus niet, maar zelfs hij heeft moeite met het bijhouden van Mace. Toch zijn we ook getuige van een wat voorzichtige romantische toenadering tussen die twee. Als lezer heb je het gevoel dat dit koppel de zaak kan oplossen, maar vooral Mace wil zich te veel bewijzen. Daarbij loopt ze het risico teruggestuurd te worden naar de gevangenis wanneer ze maar een millimeter buiten de wet opereert. Het frustreert haar verschrikkelijk dat ze waarschijnlijk nooit diegene te pakken zal krijgen die haar heeft verlinkt…

“In het geheim”zit wat mij betreft in de categorie vakantieboeken. Baldacci is altijd goed voor een paar spannende uren, toch is dit niet zijn beste boek. Het lijkt erg op voorgaande boeken, heeft wel een ijzersterk begin, maar een echt plot ontbreekt. Neus dus nog even verder voor u koopt…

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, Recensies, Thrillers

Reacties zijn gesloten.