Verbroken

Slaughter, Karin – Verbroken

Omslag van het boek

Een vrouwenlichaam drijft in Lake Grant én er is een briefje gevonden dat wijst op zelfmoord. Het lijkt een duidelijke zaak, maar Sara Linton is er niet de vrouw naar om dingen te gemakkelijk aan te nemen.
De hoofdverdachte in de zaak heeft wanhopig gevraagd om met Sara te mogen spreken, maar als ze eenmaal is aangekomen in zijn cel kan hij niets meer vertellen. Hij is dood. Tommy Braham (een zwak begaafde jongen, die ze van vroeger kent) is in elkaar geslagen en zijn polsen zijn doorgesneden. Op de celwand staat een indringende boodschap: ”Ik niet!”

Sara, die nu persoonlijk betrokken is, vertrouwt detective Lena Adams die belast is met het onderzoek niet. Ze vraagt hulp aan speciaal agent Will Trent (vaste Karin Slaughter-lezers weten van de intrigerende relatie tussen deze twee). Het duo begint te vermoeden dat de moordenaar bekend is bij de bevolking van Grant County, die een massief zwijgend front vormt.

Ik heb al veel gelezen van Karin Slaughter en de delen van de reeks niet op volgorde gekocht. De vreselijkste moorden worden verhaald, waarbij onze hoofdpersonen wanhopig achter de feiten aan hollen. De boeken zijn eigenlijk zonder uitzondering uitstekend geschreven, waarbij de karakters meer dan levensecht zijn. Aanleiding, plot, misdaad en misverstanden… We beleven het mee door de ogen en gevoelens van echte mensen. We kennen hun gedachten en de motieven die hen drijven. Niet alleen de moorden zijn daar, maar de personages hebben allemaal hun eigen drijfveren, (on)hebbelijkheden, geschiedenis en tekortkomingen. 

Verbroken is een buitengewoon spannend verhaal, maar wanneer dit het eerste boek is dat u van Karin Slaughter leest kan het verwarrend zijn. De hoofdpersonen hebben een verleden uit voorgaande boeken. Enkele nieuwe lezers zouden dan ook nu en dan gedesoriënteerd kunnen raken. Toch is het verhaal zo goed dat u ook dan wordt meegenomen in de spanning. Een eenvoudige en probate oplossing is voorhanden: lees ook de andere boeken van deze fantastische schrijfster en geniet nog meer.

Nobel

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Recensies, Thrillers

Reacties zijn gesloten.