Voor ik ga slapen

Watson C.J. – Voor ik ga slapen

Herinneringen — echte, valse en een beetje van beide — zijn de kern van het debuut van de Britse auteur C.J. Watsons. Christine Lucas lijdt aan een zeldzame vorm van amnesie als gevolg van een vaag gedefinieerd ongeval. Elke nacht als ze slaapt, wordt haar kortetermijngeheugen schoongeveegd. Wanneer ze wakker wordt, weet ze niets meer over de laatste jaren, waar ze is en met wie ze woont.  En elke dag opnieuw vertelt haar man Ben haar het zorgvuldig gerepeteerde verhaal van hun lange huwelijk en moedigt haar aan om het te onthouden.voor ik ga slapen afbeelding

Langzaam leert Christine dat ze geheugenverlies heeft en niet in staat is zich haar verleden te herinneren of nieuwe herinneringen vast te houden. Dr. Nash, haar therapeut, moedigt haar aan om een dagboek te schrijven, dat geheim blijft voor Ben. Als het dagboek groeit, begint Christine te vermoeden dat Ben haar niet de volledige waarheid vertelt over haar ongeval, over hun zoon Adam, haar succesvolle carrière als schrijfster of over de door brand vernielde familiefoto’s. Ze realiseert zich pas echt hoe ingewikkeld — en gevaarlijk — haar leven is nadat ze opnieuw haar zelfgeschreven woorden leest “vertrouw Ben niet!”

Watson behandelt al deze aspecten heel zorgvuldig. Deze debuutroman werpt een intrigerende blik op de amnesie-gerichte psychologische thriller, waarbij we uitkomen op een briljante en werkelijk onverwachte  plot.

S.J.Watson

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, Recensies, Thrillers

Reacties zijn gesloten.