Het verlangen

Shreve, Anita – Het verlangen

In de zomer van 1899 ontmoet de welgestelde en intelligente vijftienjarige Olympia Biddeford de eenenveertigjarige arts John Haskell. John is een goede vriend van haar vader. Tussen Haskell, getrouwd en vader van drie kinderen, en Olympia ontstaat een geheime, hartstochtelijke relatie. ¬†Als hun omgeving achter de relatie komt, zorgt deze dat Haskell uit Olympia’s leven verdwijnt. Olympia blijkt zwanger te zijn en als haar zoon is geboren, wordt hij van haar weggenomen. Enkele jaren later eist Olympia haar zoon, die is ondergebracht bij een arbeidersgezin op. Uiteindelijk wint ze de rechtszaak, maar als ze de jongen en zijn pleegmoeder samen ziet besluit ze hem niet mee te nemen. Dan keert Haskell terug in Olympia’s leven…

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, Kort

Reacties zijn gesloten.