Het zevende sacrament

Hewson, David – Het zevende sacrament

Het is intrigerend dat een in Yorkshire wonende auteur een reeks boeken schrijft over de politie in Rome. Maar hij doet dat steeds beter. Zijn eerste boek  “De Vaticaanse moorden” werd nog sterk beïnvloed door onder meer het werk van de Amerikaanse auteur Dan Brown.  Nu heeft het boek een heel eigen stijl:  spannend, intellectueel en geloofwaardig. 

In zijn eerdere boeken vertelde  David Hewson  al van de heldendaden van detective Nic Costa en zijn collega’s. Evenals in een van de voorgaande boeken “ Het Bacchus Offer”, speelt het verhaal zich voor een deel af  in de uitgebreide oude onderaardse gangenstelsels en kamers onder de zeven heuvels van Rome.

Veertien jaar eerder wordt een gerespecteerde archeoloog, Giorgio Bramante, gevangen gezet  voor het doodslaan van een van zijn studenten. Hij beweerde dat de student  zijn zoontje in een ondergrondse Mithras Tempel onder de Aventijn gedood zou hebben. Nu Giorgio weer vrij is, ondekt de politie  dat er zes  studenten betrokken waren bij het voorval. Stuk voor stuk worden ze vermoord gevonden. Inspecteur Falcone, de superieur van Nic Costa, wordt eveneens bedreigd. Giorgio vindt ook hem schuldig aan de moord van zijn zoon.

Het spannende verhaal is doorspekt met Romeinse geschiedenis, met name van de Mithras-religie, de cultus van het leger en van die van het vroege Christendom. In feite beschrijft Hewson hoe de  nieuw-Christelijke troepen van keizer Constantijn onmiddellijk de Praetoriaanse garde, die de meest fervente aanhangers van de Mithras-cultus waren, uitmoorden. 

De climax van het verhaal vindt ondergronds plaats  in de buurt van het Circus Maximus, een van deze ondergrondse tempels, met een verrassende wending in de plot. Een zeer intelligent en boeiend boek, met een vakkundig behandelde complexe plot.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Recensies, Thrillers

Reacties zijn gesloten.