De honden van de oorlog

Forsyth, Frederick – De honden van de oorlog

Een verkenner werkend voor de Engelse magnaat Sir James Manson ontdekt platina in de bodem van Zangaro, een tot dan toe onbetekenend staatje in West-Afrika, dat wordt geregeerd door een Amin-achtige despoot. Sir James besluit diens regime door een staatsgreep omver te werpen en geeft enkele vertrouwelingen opdracht de beste huurmoordenaar voor deze operatie te zoeken. De keus valt op Cat Shannon, een Engelsman van lerse afkomst, met soortgelijke ervaring in Nigeria en de toenmalige Kongo. Voor de hele operatie zijn precies honderd dagen uitgetrokken en de voorbereidingen en financiering ervan verlopen volgens een minutieus, uniek systeem.

 Cat Shannon volgt een strakke planning en alles verloopt volgens plan, maar op het allerlaatste moment doet zich iets voor waarop Sir James niet had gerekend.

De honden van de oorlog is een wat vroeger werk van Forsyth, een van de meest vooraanstaande auteurs van actuele politieke thrillers. Volgens beproeft recept (Deighton, Ludlum) worden alle handelingen en gevoelens van hoofdpersonen en een aantal bijfiguren minutieus beschreven, zodat de lezer de gebeurtenissen op de voet kan volgen. Het verhaal gaat moeizaam van start, alle ingrediënten voor een redelijk spannende hard-boiled thriller zijn voorhanden, inclusief bijbehorende twist in het verhaal. Toch doet het geheel gedateerd aan, waarbij het verrassend maar niet geloofwaardig slot, ook al niet helpt. Kortom, niet het beste werk van de auteur, in dit genre kunt u een veel betere keuze maken.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Recensies, Thrillers

Reacties zijn gesloten.