Daniel, zoon van de wind

Mankell, Henning – Daniel, zoon van de wind

Dat de veelgelezen en veelgeprezen Zweedse auteur (1948) van de inspecteur Wallander-romans ook uiterst spannende literaire romans kan schrijven, blijkt uit dit boek. Hierin verwerkt Mankell op uiterst intense wijze zijn Afrikaanse ervaringen. 

De Zweedse avonturier Hans Bengler keert aan het eind van de 19e eeuw uit Zuidwest-Afrika terug naar zijn vaderland. De hoop op wetenschappelijke erkenning door het vinden van een nog onbekend insect moet hij opgeven. In plaats daarvan neemt hij Daniel mee, een jonge Bosjesmannenwees. Hij dwingt de jongen tot aanpassing aan de blanke cultuur. Daniel begrijpt zijn nieuwe wereld niet en zijn verlangen naar Afrika wordt steeds groter. De verstandelijk gehandicapte Sanne is een van de weinigen met wie hij een binding heeft.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, Kort, Literatuur

Reacties zijn gesloten.