Het verlaten strandhuis

Stine, R.L. – Het verlaten strandhuis 

Wellicht bent u bekend met de schrijver R.L. Stine. Hij heeft heel wat boeken geschreven voor een wat ouder, volwassen publiek. Daarom breng ik u nu een boekrecensie waar vermoedelijk niemand op zit te wachten: de recensie van R.L. Stine’s klassieker ‘Het verlaten strandhuis’. Beste lezer wees gewaarschuwd… Afijn, de recensie dan maar. 

het verlaten strandhuis

‘Het verlaten strandhuis’ beschrijft twee verschillende, maar aan elkaar verwante situaties. Het eerste deel van het verhaal speelt tijdens de zomer van 1956, het tweede deel vertelt over ‘deze zomer’. In elke periode speelt een groep tieners de hoofdrol. Die doen wat jonge mensen van die leeftijd meestal doen in romans. Ze hebben plezier, zijn een beetje verliefd, nemen deel aan wat zinloze acties, maar vinden een vreselijke dood. Buddy is de hoofdpersoon in het verhaal uit 1956. Het heeft weinig zin om de andere tieners ook te noemen, ze sterven allemaal in hoog tempo. Ashley, Ross en Brad zijn de belangrijkste personages in het ‘deze zomer’-gedeelte. De enige echte hoofdpersoon is Ashley in ‘deze zomer’. Zij is echter vastbesloten om niet omwille van het entertainment dood te gaan. Het is spijtig voor haar dat dit dan weer zonder een te ontdekken plot moet gebeuren. In plaats van onze hoofdpersoon gaat de trouwhartige lezer dood van verveling…

Als de gebeurtenissen in 1956 waren gebaseerd op een soort flauwe Alfred Hitchcock-achtige verhaallijn, dan is het ‘deze zomer’-deel gebaseerd op een scary movie-plotje voor korte film. Zo van: jongelui, maak alsjeblieft geen afspraakjes met een zomerliefde, want je nieuwe vlam is een creep, een enge vent en een moordenaar. Verder is er weinig te vertellen over het verhaal. Het lijdt aan dezelfde bloedarmoede als de mij bekende (zijn er niet zo veel overigens) andere boeken van Stine. Gerecyclede personages, geen plot en heel eenvoudig geschreven. Alleen wanneer u op zoek bent naar nog wat clichés zit u goed. Het is allemaal snel en gemakkelijk te lezen, maar als u het boek weg legt, beseft u meteen dat het absolute  onzin is.

R.L.StineToch, als u ooit dit boek tegenkomt en u hoeft er niet voor te betalen, lees het dan alstublieft helemaal uit. Ik vertelde u al wat er gebeurt, maar geloof me, wanneer je het zelf leest, is het dubbel zo leuk. U verliest wat hersencellen tijdens het lezen, maar u heeft een dolkomische tijd. R.L. Stine’s boek ‘Het verlaten strandhuis’ krijgt bij deze van mij de niet-bestaande ‘zo slecht, dus lezen’-award…

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Recensies, SF & Fantasy

Reacties zijn gesloten.