De reis

Michener, James – De reis

In De reis volgt James A. Michener de avonturen van een wel heel merkwaardig groepje goudzoekers: vier Engelse aristocraten en hun Ierse bediende Tim Fogarty.

1897: Schreeuwende krantenkoppen over enorme goudvondsten in de Klondike in Canada veroorzaken een van de grootste epidemieën van goudkoorts in de geschiedenis. Dat jaar vertrekt de Engelse lord Luton met zijn metgezellen naar Dawson City en het goud bij de rivier de Klondike. Het gezelschap bestaat uit zijn twee neven, Harry Carpenter en Philip Henslow, de tweeëntwintigjarige dichter en vriend van Philip, Trevor Blythe en de Ierse bediende van lord Luton, Tim Fogarty.

Op-en-top een Engelsman en patriot weigert Luton ook maar één voet op Amerikaanse bodem te zetten. Hij kiest voor de moeilijke route door Canada met desastreuze gevolgen. Philip verdrinkt, Trevor en Harry bezwijken aan scheurbuik en pas na twee jaar bereiken lord Luton en Tim Fogarty Dawson City.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Fiction, Kort

Reacties zijn gesloten.