Vuurspel

Robinson, Peter – Vuurspel

Vuurspel is het veertiende deel uit de succesvolle Inspecteur Banks-serie. Deze serie wordt alom geprezen vanwege de vakkundig uitgewerkte plots en de levensechte personages die het verhaal bevolken. Met Alan Banks heeft Peter Robinson niet alleen een eigenzinnige detective in het leven geroepen, maar ook een mens van vlees en bloed.

Op een koude ochtend in januari branden twee woonboten in het Eastvale-kanaal uit. Hierbij vallen twee slachtoffers: een 17-jarige drugsverslaafde en een eenzame kunstenaar. De brand blijkt te zijn aangestoken, maar onduidelijk is tegen wie van de slachtoffers de aanslag gericht was. Alan Banks heeft al spoedig een aantal verdachten in het vizier. Maar hoewel Banks steeds dichter bij het motief voor de moord komt, blijkt de identiteit van de dader moeilijker te achterhalen.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Fiction, Kort, Thrillers

Reacties zijn gesloten.