Mijn vrijheid

Ali, Ayaan Hirsi – Mijn vrijheid

De jeugd van Ayaan Hirsi Ali in het gewelddadige Somalië, Saudi-Arabië, Ethiopië en Kenia, werd beheerst door drie onwrikbare waarden: het geloof, de traditie en de familie-eer. Heen en weer geslingerd tussen de aantrekkingskracht van de zuivere islam en haar vrijheidsdrang, koos zij na haar uithuwelijking voor haar vrijheid.

In Mijn vrijheid vertelt Ayaan over haar strenge grootmoeder en haar ongelukkige moeder, over haar opstandige zusje en haar afwezige vader, over vluchtelingenkampen en bijeenkomsten van de Moslim Broederschap. En natuurlijk over Nederland: het asielzoekerscentrum, haar studiejaren in Leiden, de ziekte en dood van haar zusje, de vriendschappen, haar ervaringen als tolk en haar intrede in de politiek.

Mijn Vrijheid zou eindigen met Ayaans terugkeer in de Kamer na de moord op Theo van Gogh. Na de merkwaardige beslissing van de minister van Vreemdelingenzaken en Integratie om haar Nederlanderschap ongeldig te verklaren, werd echter een extra hoofdstuk onvermijdelijk…

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Kort, Non-fiction

Reacties zijn gesloten.