Overleven na de Goelag


Adler, Nancy – Overleven Na De Goelag

Dit eBook is een onderzoek naar de terugkeer in de sovjetmaatschappij van gevangenen uit de stalinistische werkkampen. Zij werden eerder als paria’s dan als helden beschouwd en moesten vechten tegen sociale en bureaucratische tegenstand. Zelfs na vrijlating en rehabilitatie waren een nieuwe baan, scholing en teruggave van geconfisqueerd bezit allesbehalve vanzelfsprekend. Pas in de jaren tachtig en negentig vond een emancipatie van ex-gevangenen plaats.

De auteur is senior-onderzoeker aan het Centrum voor Holocaust- en Genocidestudies in Amsterdam. Door de toevoeging van interviews met ex-gevangenen bevat dit wetenschappelijk opgezette boek zoveel human interest dat het een breed publiek kan boeien dat kennis wil nemen van de wrange gevolgen van dictatoriale onderdrukking en dat belangstelling heeft voor de Sovjet-Unie.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Kort, Non-fiction

Reacties zijn gesloten.