Daniel, zoon van de wind

Mankell, Henning – Daniel, zoon van de wind

Dat de veelgelezen en veelgeprezen Zweedse auteur (1948) van de inspecteur Wallander-romans ook uiterst spannende literaire romans kan schrijven, blijkt uit dit boek. Hierin verwerkt Mankell op uiterst intense wijze zijn Afrikaanse ervaringen. 

De Zweedse avonturier Hans Bengler keert aan het eind van de 19e eeuw uit Zuidwest-Afrika terug naar zijn vaderland. De hoop op wetenschappelijke erkenning door het vinden van een nog onbekend insect moet hij opgeven. In plaats daarvan neemt hij Daniel mee, een jonge Bosjesmannenwees. Hij dwingt de jongen tot aanpassing aan de blanke cultuur. Daniel begrijpt zijn nieuwe wereld niet en zijn verlangen naar Afrika wordt steeds groter. De verstandelijk gehandicapte Sanne is een van de weinigen met wie hij een binding heeft.

Geef een reactie

Filed under Boeken, eBooks, Fiction, Kort, Literatuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.